Különlegesség: tavacska és nádas a szolnoki épület tetején

Megosztás

Ennek láttán újra meg kell fogalmaznunk, hogy itt kell élnünk ahhoz, hogy ezeket elhiggyük. Nem kell nekünk semmilyen mesterséges intelligencia Szolnokon egy ilyen kép elkészítéséhez, csak ki kell nézni az ablakon az Ady Endre úton.

Kocsis Zoltán tette közkinccsé a “tetőtéri itató” fotóját Szolnok belvárosában készítve. De hogy pontosan hol is található ez a Balatont is megszégyenítő, természetes élőhely? Ez a Szövetség ABC teteje. Az Ady Endre út 5 szám alól fotózva. Jól látjuk, embermagasságú nádas a tízméteres hosszúságú tónál. Madarak, gólyák látogatják a tetőtéri itatót és élőhelyet.

Valóban itt kell élnünk, hogy ezt elhiggyük. Igaz, legalább nem térkő és valami élet, már csak a békák hiányoznak a nádasból, de ha így folytatódik, előbb-utóbb valahogy odajutnak. Többen megemlítették a kép láttán, hogy nincs ezen semmi különös, Szolnok a vizek városa. Gergely viszont szarkasztikusan megjegyezte, hogy jó a szigetelés és nem szivárog a víz, itt már semminek nem lehet örülni?

A legnagyobb előnye pedig, hogy valóban van hol inni a kánikulában a madaraknak Szolnok belvárosában. Igaz, ezt talán nem pontosan így kellene megoldani.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek